WP súlyos hiba történt a weboldalunkon?

WP súlyos hiba történt a weboldalunkon?

You are currently viewing WP súlyos hiba történt a weboldalunkon?

Elsőre komolynak tünik, hisz ezt is szeretné sugallni, de ne aggódj mint minden ez is orvosolható, csak egy FTP és kis tudás kell hozzá… Hogy kezdj hozzá? Elsőnek FTP-n találsz a public_html nevű mappában (egyes helyeken „web”) egy wp-config.php fájlt, ha ez megvan tekerj addig le még találsz egy „define(‘WP_DEBUG’, false);” sort, itt a „false” részt írd át „true”-ra ezzel a WordPress beépített hibakeresőjét bekapcsolod, ezt követően ha ráfrissítesz akkor minden igaz, már részletesebb hibát látsz..

WP error: Kevés memória.

A fenti képen csak egy hibát látsz a sok közűl, de ez elég sűrűn előfordul, fontos megemlíteni ezen a részen, hogy a hibákat angolul jelzi a rendszer mint ahogy az a fenti képen is látszik, így azért egy pöppet angol tudás sem árt… Nah, de nézzük meg mi is ez a hiba és miként orvosolható, hisz ez a nagy kérdés. „Fatal error:” jelentése röviden, hogy olyan nagyság rendű probléma mely már befolyásolja a rendszer normális működését, még ilyenkor sem kell megijedned, minden a legnagyobb rendben, hisz javítható. „Allowed memory size of …. bytes exhausted” magyarul a megengedett memória méret … byte elfogyott, máris tudjuk a hibát és annak jellegét, tehát akkor mi a megoldás? Adunk neki még, hisz kéri nem? Most erre a konkrét példára is megadom a választ aztán nézünk még egyet ahol a plugin okozza a gondot, szóval hogy is adunk többet neki? Hát sok opciód van, én a php beállításossat javaslom, de természetesen ha úgy kényelmesebb a wp-config.php fájlban amiben már amúgyis jártál, ott is megadhatsz egy nagyobb értéket a következő kis „kóddal”:

define('WP_MEMORY_LIMIT', '256M');

Gyors kitérő, a 256M ha elsőre nem jött volna le 256MB ramot jelöl, ha ez sem elég neki dobhatsz neki 512M, vagy épp 1G-t is. (Javaslom a 256M, vagy 512M-et bár itt annyira nem lehet túlzásokba esni.)

Hova tedd a fenti kódot? Mehet a hibakeresős sor alá mondjuk, jól fogja érezni magát ott. 😉 Mindezek után mentsünk rá a fájlra és ahogy angolok mondják „good to go” mehet a ráfrissítés az oldalra és a fenti hiba már el is szállt. (Ha nem emeld még.)

Van még türelmed? Akkor nézünk másik példát is, de ha nem és ebből úgy érzed te már tudsz mindent akkor köszi, hogy itt voltál, azért a kiváncsiskodóknak még mutatok egy példát ami talán a legfontosabb hisz ez elég sűrű.

Hoppá azonnal mély víz ugye? Ne aggódj ez sem bonyolúlt csak ránézésre… Mit kell látni? felmerül a kérdés bizony van két Warningunk és egy Fatal errorunk, itt fontos megemlíteni, hogy mindenképp érdemes minden itt felsorolt hibával foglalkozni, hiszen ha csinálunk valamit azt csináljuk jól, de most nem térek ki mindre itt is a fatal error-ra ugrunk rá amit már tudsz is, hogy mi. (Warning többségben nem okoz oldal lehalást debug kikapcsolásával nem is látható.) „Class ‘Setka\Editor\Plugin’ not found in …. plugin.php on line 30” elsőnek fontos letisztázni, hogy az elérési útban már látható melyik plugin okozza a gondot. /plugins/setka-editor/ (esetünkben setka editor) ha nem akarsz bajlódni vele vagy nincs meg a tudásod a kódban történő megoldásához akkor adok pár tippet mit tudsz vele kezdeni.. Elsőnek csinálunk egy biztonsági mentést, ez a legfontosabb rész utána:

  • vagy kikapcsolod a plugint. (Ez elég egyértelmű, de mondjuk kéne a plugin.)
  • vagy ha van frissítés rá frissítesz.

Fontos: Hibát okozhat pluginok közti konfliktus is, így akár az is opció, hogy megnézed egyenként kikapcsolva a pluginokat hátha megoldja, de a fenti példa képen, tisztán látható, hogy nem ez a gond…

Egyik sem oldotta meg? Akkor nincs mit tenni vagy kikapcsolod vagy keresel egy fejlesztőt aki megoldja neked.. A tárhelyszolgáltatók nem igen vannak erre tanítva, hisz ez már WP-s probléma, de ha más nem és a Sitepark.hu-nál hosztolsz természetesen az ügyfélszolgálatunk is segít amennyiben módjában áll.

Reméljük tudtunk segíteni és sikerül megoldani a problémát, a WP csak elsőre tünik nehéznek, kis gyakorlás és olvasgatás a neten és nincs lehetetlen. 😉

Vélemény, hozzászólás?

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .