PHP váltás és beállítása.

PHP váltás és beállítása.

You are currently viewing PHP váltás és beállítása.

A PHP beállítása bár egyszerű, de kulcsfontosságú a weboldalad gördülékeny futásához… Ha eddig csak pislogtál, hogy mik is ezek, reményeink szerint ezután a cikk után már lesz fogalmad róla, mi is ez és miként tudod helyesen beállítani.

FONTOS: Kérjük a problémák megelőzése miatt, a weboldaladról PHP váltás előtt készíts backupot, és győződj meg, hogy a kívánt verziót minden pluginod és témád már támogatja, ennek hiányában a kocka elvan vetve, és biztos, hogy gondot fog okozni. (Jelenleg javasolt verzió WP esetén “7.4” Oka: A 8.0 alatt még az IonCubenak a loadere nem működik, és egyes pluginok igénylik.. Egyedi esetén kérjük mindig válaszd a legfrissebb PHP verziót a biztonság és a teljesítmény optimális fennállása érdekében.)

Mi is az a PHP? Mit tudnak az egyes verziók?

A PHP egy szkriptnyelv melyben weboldalakat, és programokat írnak, ezeket évről évre frissítik, és újabb optimalizálásokkal, szintaktikai javításokkal látják el, mellyel a weboldalad jobban és biztonságosabban futhat, így javasolt a PHP verziót időnként frissíteni, ezt egyedi esetén jó eséllyel mindig megteszik, WordPress esetén kicsit más a helyzet, mivel ebben az esetben egy-egy kiegészítőt is tartalmaz a PHP, amit csak kisebb-nagyobb késéssekkel tesznek elérhetővé a frissebb verziókra is, csak vegyük példának az IonCube loaderét 7.4 az utolsó olyan verzió amit támogatnak, így ha egy plugin igényli ezt a kiegészítést, ennek hiányában nem fog a weboldalunk működni, ha bizonytalan vagy, melyik verzió szükséges neked, ne habozz kérdezni tőlünk, szívesen segítünk!

Ahhoz, hogy tudj PHP beállításokat módosítani szükséges lesz számodra a „Select PHP version” nevű opció. Ha ez megtalálható (sanszos, hogy alul van) akkor lépj is bele…

Ha ez megvan felül látod az épp aktuális verziódat (pl: 7.4, 8.0) ajánlott mindig friss PHP-t használni, így válaszd ki mondjuk a 8.0-át ha ez nincs így jelenleg.

Majd a „Beállítások” lapon tudod annak tulajdonságait a weboldaladra szabottan beállítani, mint max_upload_file_size stb. 

Az optimális beállítás WordPress esetén:

Effelé csak akkor vidd az értékeket, ha azt egy plugin megköveteli, egyébként pedig így fog futni a legoptimálisabban a weboldalad.

Ha beállítottál mindent elhagyhatod az oldalt, és visszamehetsz a cPanel kezdőlapjára, viszont kérlek tartsd észben:

A rendszerünknek szükséges egy kis idő, hogy beállítsa a kívánt verziót.. Általában pár percen belül már életbe is lép a módosítás. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .